Exposició Hooper

És una bona idea per a tothom que estigui a Madrid o que tingui previst desplaçar-se a aquesta ciutat en els propers mesos, anar a visitar l’exposició temporal del Museu Thyssen sobre Hooper.

http://www.museothyssen.org/microsites/exposiciones/2012/hopper/assets/pdf/folleto_hopper.pdf

També recomano llegir el llibre de Jordi Coca. Paisatges de Hooper. Barcelona, Edicions 62, Col. El Balancí 269, 1995. Val la pena tenir un ordinador a tauleta a mà. D’aquesta manera es poden anar mirant els quadres a mesura que l’autor els comenta.

Anuncis

4 respostes a “Exposició Hooper

 1. Per a mi és difícil que em generin empatia els quadres de Hooper, al contrari m’esfereeixen una mica. Tot i això m’agraden per com ha sabut expressar aquest sentiment de sol·litut i els colors que utilitza.

 2. Maria

  Realment, em recorden aquelles fotografies que trobem a casa i que han fet els nostres pares, o desconeguts, en les que es veuen persones i edificis que no coneixem, que no porten al dors cap identificació però que per ells van ser importants, ja que les van fotografiar i guardar.
  A vegades les indultem pensant que potser un dia en resoldrem el misteri.
  Aquesta és l’ impresió que em fa Hopper, pinta coses reals que només per ell tenen un significat i jo les miro sense ja intentar entendre-les, només espero que em generin empatia.
  Molt be, l’ enllaç amb El País

 3. Per a mi és un dels pintors que millor representa la solitud. No només en les representacions de les persones tancades en habitacions, sinó també en tots el olis i aquarel.les on apareixen cases. Aquestes tenen les finestres tancades, no hi ha cap rastre de vida i tramet una sensació d’aïllament que resulta incòmoda.
  No tinc clar que els transports signifiquin comunicació, a mi em suggereix més una fugida sense arribar a cap lloc i per tant, que es continua amb la solitud.

 4. mcmv

  Sembla que els interessos temàtics d’en Hooper anàven per la incomunicació personal front la comunicació via transports, la solitud front l’exterior a les finestres. Què en penses?

Els comentaris estan tancats.